El celler Sanmartí obre les portes aquest cap de setmana

221

El celler Sanmartí de Sallent elabora vi amb varietats autòctones escollides entre les quals ja existien a la finca el segle XIX. El Joan Sanmartí es fa càrrec de la Masia i de tant en tant organitza una jornada de portes obertes. Ara n’està preparant una pel cap de setmana 20 i 21 de maig, de 10 a 1 dissabte i diumenge al matí i dissabte a la tarda de 4 a 7.

El celler és petit però amb molta història. El Mas Sanmartí de Serrahïma existeix des del 996 i com que fa més de 1000 anys, han anomenat els seus vins amb la xifra 1018. El tast de vins serà del vi blanc Satèl·lit 2014, vi negre Sanmartí 1018 Garnatxa Sumoll de l’anyada del 2014 i el vi 50% Macabeu i 50% Picapoll. Fa 5 anys que el Joan Sanmartí treballa per recuperar la producció de vi del celler.

El 3 i 4 de juny tornarà a obrir les portes, juntament amb els cellers de la DO Pla de Bages, coincidint amb el Benvinguts a Pagès. El celler Sanmartí també participarà en la mostra de vi a la plaça Sant Domènec de Manresa el 27 de maig i a la nit de Picapolls del 9 de juny, també a Manresa, per mostrar les diferents varietats del vi autòcton de la comarca del Bages.