Cel variable i ambient primaveral

192

Iniciem la jornada amb més fresca i menys núvols que ahir, on a molts punts del territori el Sol és present i a altres hi ha boires i núvols baixos que aniran trencant-se al llarg del matí.
Amb tot, ahir els ruixats van descarregar per tota la Catalunya central amb alegria i certa intensitat, però no es va registrar gaire acumulació de pluja. En principi, avui no es repetiran aquí a les comarques centrals i solament plourà a l’extrem nord del país i comarques gironines.
Per tant, cel variable i com bé tots sabem, pel maig cada dia un raig perquè les clarianes seran protagonistes. Tot i això, els núvols poden guanyar terreny durant la tarda. Les temperatures es mantenen a ratlla i amb valors màxims d’entre 18 i 20ºC.

Demà dimecres baixen notablement les temperatures mínimes a tot el territori, on a primera hora serà necessari portar abric tot i que serà transitori, ja que poc a poc l’ambient serà més suau i primaveral fins al migdia, on les màximes variaran entre 19 i 22ºC.
El cel continuarà fent una mica de tot, amb nuvolades transitòries de núvols alts i mitjans però també amb clarianes. Al migdia i tarda, el cel podrà quedar una mica més ennuvolat encara què tampoc esperem que plogui.

De cara als pròxims dies, dijous seguirem amb la petita treva d’avui i demà, però divendres tornaran les precipitacions i fins i tot tempestes a la depressió central, amb temperatures que tornaran a anar cap avall.