Cel amb força més núvols demà. Temperatures nocturnes a l’alça

128

Ahir alguns registres de temperatura van assolir els -9ºC, com és el cas de Sallent i també de Súria. Molts termòmetres es van situar entre els -6 i els -8ºC. Aquest matí encara hem tingut alguns valors de -5 a -6ºC a molts punts. Aquesta situació de temperatures tant negatives sembla que s’acaba. De fet aquesta tarda ha bufat vent de gregal (NE) que ha fet pujar el termòmetre fins els 9 a 10ºC a molts punts de la comarca, tot i així la sensació de fredor ha estat acusada a causa d’aquest mateix vent que ha bufat amb alguna ràfega moderada, entre els 30 i els 45kmh.

Esperem per demà divendres un cel força tapat, amb unes temperatures al matí d’entre els 0 i els 2ºC a molt punts. No es descarta una mica de pluja, o fins i tot alguna volva a mig matí, amb més probabilitat al sud de la comarca, seria anecdòtic tot plegat. Al migdia el mercuri no pujarà dels 7 o 8ºC. Creiem que les pluges no tornarien a afectar el Bages fins diumenge. Ho anirem seguint!

Foto: Cirrus Spissatus aquest matí des del Serrat de Castellnou. Aquests núvols alts solen indicar un canvi de temps. Sembla que així serà, amb un cel força ennuvolat demà i amb la possibilitat d’alguna dèbil pluja, o fins i tot algun floc de neu a cotes per sobre dels 400m demà al matí.