CCOO explica als comitès d’empresa la nova reforma laboral a través d’assemblees territorials

198
Assemblea sobre la reforma laboral a la seu de CCOO de Manresa. - FOTO: Joel Peña
Assemblea sobre la reforma laboral a la seu de CCOO de Manresa. - FOTO: Joel Peña

Amb la reforma laboral ja publicada al BOE, Comissions Obreres està fent assemblees territorials per explicar als delegats de les empreses com funciona. L’objectiu és que els treballadors puguin fer un seguiment de com estan aplicant les empreses la nova norma. Dilluns es va fer l’assemblea del Moianès i avui, dimarts, la de Manresa.

El principal canvi de la reforma que afecta als comitès d’empresa és que un cop acaba el conveni es prorroga el que estigui en funcionament enlloc de posar-se en funcionament el que vulgui l’empresa. Ho explicava el secretari general de Comissions Obreres a la Catalunya Central i el Vallès Occidental, Iván Ramos.

El cas és que amb aquestes assemblees territorials volen resoldre els dubtes dels diferents comitès i també donar-els-hi un cop de mà per poder entendre millor la reforma.

La reforma laboral també incentiva la contractació indefinida enlloc dels treballadors temporals i redueix de 24 a 18 els mesos que es poden enllaçar contractes temporals abans de fer un treballador fixe obligatòriament.