CCOO i UGT han convocat per demà, 1 de Maig, manifestacions a Barcelona, Lleida, Tarragona, Girona, Terrassa, i Tortos

Comissións Obreres de la Catalunya Central reclama a Pedro Sánchez que reverteixi les polítiques laborals del PP, a les portes d’un u de maig en què es preveuen de nou manifestacions massives a Barcelona i la resta de capitals de província

Segons el secretari d’Acció Sindical de CCOO a la Catalunya Central i el Vallès Occidental, Lluís Vidal-Sixto, Pedro Sánchez ara ha de reemprendre les polítiques laborals i socials que va començar en l’anterior legislatura i que no va poder culminar per la falta de suports. Ho ha explicat en una entrevista al programa La Central d’Ona Bages.

Per reclamar-ho, tan CCOO com UGT han convocat de nou per demà, 1 de maig, manifestacions a Barcelona, Lleida, Tarragona, i Girona, i també a Terrassa i Tortosa. Tot i això segons Vidal-Sixto, cal mobilitzar-se sempre, ja sigui “amb més o menys intensitat”.

Des dels sindicats majoritaris del país estan satisfets de veure que altres dates senyalades es converteixin en jornades de grans reivindicacions socials i laborals. És el cas del 8 de març, Dia Internacional de la Dona i que en els últims dos anys ha evolucionat a Espanya en una reivindicació massiva per la igualtat de gènere i també per la millora dels drets socials i laborals.

Pel què fa la situació actual, Lluís Vidal-Sixto lamenta que l’atur baixi a costa de l’augment de feines precàries. A més, assegura que la situació de l’habitatge continua crítica pel creixement continuat dels preus de lloguer, la qual cosa encara precaritza més la vida de molts treballadors.