Cau l’atur a Santpedor

141

Santpedor frena el nombre d’aturats respecte l’any passat. Segons dades de l’Observatori d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, al poble ara mateix hi ha 384 persones buscant feina, 67 menys que l’any passat per aquestes dates. Això suposa un 11,14% d’atur al poble, gairebé cinc punts per sota de la taxa d’atur a Catalunya, i quatre punts per sota de la taxa corresponent a la comarca del Bages.

I atenció als indicadors socials de Catalunya i comarques que l’Idescat ha publicat aquesta setmana per primera vegada. Les dades són de 2012 i tenim que al Bages un 30% de les rendes que es perceben, son inferiors al 60% de la renda mitjana. Un percentatge igual al de la resta de Catalunya. Sí que treu més bona nota respecte a la resta del país, el Bages, si parlem de taxes d’escolarització als 17 anys, amb un 84% de nens escolaritzats a la comarca, tres punts per sobra de Catalunya.

L’observatori també aporta dades sobre els fluxos de la immigració. Al 2012 un 9,2% de bagencs eren vinguts de països en vies de desenvolupament, xifra pràcticament idèntica a la de la resta del territori. Una altre dada, en aquest cas de risc, són el 27% de persones més grans de 75 anys que viuen soles a la comarca.