Cau l’atur a Sant Fruitós de Bages però puja a Catalunya

89
Oficina de Treball SOC
Oficina de Treball SOC

El nombre de persones registrades a les llistes de l’atur a Sant Fruitós de Bages cau en set persones i se situa en 351 aturats, segons dades de l’Observatori del Departament d’Empresa i Ocupació. Això suposa una bona notícia després de la petita baixada, quasi imperceptible, al setembre i després d’un estiu de pujades.

L’atur al conjunt del Bages també ha baixat i se situa en 9.780 persones sense feina, 27 menys que el mes anterior, que suposa una disminució del 0,28%. On ha pujat més ha estat a Manresa, amb 26 persones. I al costat oposat, la caiguda més gran ha estat al municipi de Sant Vicenç de Castellet, amb 21 persones menys aturades.

El cas de Catalunya la xifra augmenta i suma un 3,67% més d’aturats respecte el mes de setembre. Les dades publicades per les oficines del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) mostren una pujada de gairebé 14.700 persones al octubre a Catalunya, el que situa la xifra de desocupats inscrits en aquesta comunitat en 415.071. La converteix en la comunitat de l’estat on més puja la desocupació en números absoluts encara que no en termes relatius. L’augment és, a més, l’increment més alt que s’ha vist en aquest mes des de l’any 2008 a Catalunya.

Al conjunt de l’Estat es mostra la mateixa tendència: les xifres sumen 56.844 persones i el nombre de desocupats inscrits arriba a 3.467.026.