Ràdio Oló Ràdio Oló Ràdio Sallent Ràdio Sant Fruitós Ràdio Santpedor Ràdio Avinyó Ràdio Súria

Castellterçol lidera l’Índex de Maduresa Digital amb 13 punts per sobre de la mitjana comarcal

El Consorci d’Administració Oberta de Catalunya (AOC) acaba de publicar els indicadors que calculen l’Índex de Maduresa Digital de les administracions catalanes. Amb les dades a la mà, l’Ajuntament de Castellterçol aconsegueix 67 punts sobre 100, la xifra més alta de tot el Moianès. 

D’aquesta manera, l’equip de govern de Castellterçol ha destacat que l’estalvi assolit amb la digitalització és d’uns 56.000 euros. Tanmateix, l’Ajuntament vol millorar els resultats de cara a l’any vinent per tal d’assolir una puntuació mínima de 75 punts. Davant d’aquest repte, es considera clau la construcció d’una estructura digital àgil i flexible per poder millorar dos aspectes importants com són la interoperativitat i les entrades digitals.  

L’Índex de Maduresa Digital és una eina que permet conèixer el grau de transformació digital dels ajuntaments i dels consells comarcals i, al mateix temps, poder comparar-lo amb altres ens locals del mateix rang en nombre d’habitants. La dada final és el producte de l’anàlisi de 30 indicadors extrets de les pàgines webs dels mateixos ajuntaments.

A tot això, la mitjana de l’Índex de Maduresa Digital al Moianès és de 54 punts, amb Sant Quirze Safaja i Moià en segon i tercer lloc, respectivament.

Llista de Maduresa Digital (sobre 100) dels pobles del Moianès:

 1. Castellterçol – 67
 2. Sant Quirze Safaja – 65
 3. Moià – 63
 4. L’Estany – 61
 5. Santa Maria d’Oló – 60
 6. Granera – 58
 7. Calders – 49
 8. Collsuspina – 45
 9. Castellcir – 39
 10. Monistrol de Calders – 35

 

 • Mitjana Moianès – 54
 • Consell Comarcal del Moianès – 52