Els castellers tornen a carregar el 4 de 7

105

MMARC M.A., JOEL P, I XAVIER S.| La Colla Castellera de Santpedor ha aconseguit carregar per segon cop a la seva història un castell de set pisos, el 4 de 7. Els daurats l’han coronat en la Diada castellera de les quatre colles del Bages, que s’ha fet aquest dissabte a Súria. S’ha resistit i han calgut dos intents per assolir-lo, i aquest cop no l’han pogut descarregar; ha fet llenya quan tot just n’havien baixat l’anxeneta i l’acotxador.

Mira com els Castellers de Santpedor carreguen el 4 de 7 abans de fer llenya en descarregar-lo (VÍDEO D’EVA MUNTADES):

Malgrat la fita, no ha estat una tarda inspirada pels castellers santpedorencs. A la darrera ronda, han desmuntat un 3 de 6 amb agulla. Sí que se n’han sortit a l’hora de descarregar el 5 de 6.

El cap de colla, Joan Prat, ha explicat al final de l’actuació que ”el cop (per la llenya) ha estat a l’orgull més que no pas físic”. I ha avançat que tornaran a intentar descarregar el 4 de 7 en la diada que celeberarà el segon aniversari del bateig de la colla, el 4 de juny.

La jornada castellera de les colles del Bages ha reunit els Tirallongues de Manresa, els Salats de Súria i els Picapolls de la Gavarresa (Artés, Avinyó i Santa Maria d’Oló) a la pista de l’Escorxador de Súria. S’havia de fer a la plaça Sant Joan, però la pluja ha obligat a canviar el lloc. Els Tirallongues han lluït un 4 de 7 amb agulla, els Salats han fet el primer 4 de 7 de la temporada, i els Picapolls han executat un 5 de 6.