Els Castellers de Santpedor tanquen temporada amb la tripleta clàssica de set

179

XAVIER SUCARRATS | Els Castellers de Santpedor van acomiadar el 2016 amb  bon sabor de boca. A la mateixa plaça on fa gairebé un any es van convertir en colla de set, els de la camisa daurada van fer un pas més i van aconseguir la tripleta clàssica de set (quatre de set, tres de set i torre de sis). Per primer cop, els tres castells descarregats eren puntuables pel rànquing del concurs de Tarragona. A Santpedor, no pensen en això. Però aquesta dada és un indicador de la progressió d’aquesta colla en un any que ha significat la seva consolidació. Ni la llenya que va fer el pilar de cinc pot tacar una gran actuació.

Van començar els Castellers de Santpedor amb el quatre de sis. Per tercer cop aquesta temporada la van descarregar sense excessives dificultats gràcies al bon treball de tota la colla. En canvi, més difícil va ser el tres de set en la segona diada que es duia a plaça. La força que va fer la pinya i les correccions que van fer els membres del tronc van ser vitals per aguantar un castell que va brandar en molts moments. Aquest èxit va permetre afrontar amb tranquil·litat la torre de sis, una construcció que la colla de la camisa daurada té molt ben apamada a dia d’avui. La decepció va arribar amb el pilar de cinc amb què volien acomiadar la temporada. En aquesta ocasió, als Castellers de Santpedor no els va sortir bé i tot plegat es va quedar en un intent. Després van repetir amb un pilar de quatre que va acabar sent descarregat.

Els Sagals d’Osona, amfitrions i padrins dels Castellers de Santpedor, van descarregar un tres de vuit en primer ronda, la torre de set en segona i el cinc de set en tercera després de desmuntar el quatre de vuit. Els vigatans es van acomiadar amb dos pilars de cinc. I els Minyons de Santa Cristina d’Aro, també fillols dels Sagals, van desmuntar el quatre de sis amb agulla, es van quedar en intent a la torre de sis, van descarregar el quatre de sis i van desmuntar la repetició de la torre de sis. Un vano de quatre va cloure la seva actuació.