Els Castellers de Santpedor es sumen a les mostres de condol per la mort de l’Asier

137
Castellers de Santpedor donen suport a l'Asier

Els Castellers de Santpedor han volgut mostrar públicament el seu suport als familiars i amics de l’Asier, el noi del Pont de Vilomara de 9 anys que va perdre ahir la batalla contra el Glioma Pontino Intrínsec (DIPG) que patia des de feia temps, un càncer cerebral que es manifesta majoritàriament en nens d’edats compreses entre els cinc i els nou anys. L’entitat castellera s’ha sumat a les mostres de condol amb un sentit comunicat al seu perfil de Facebook: ”

“De tot cor Asier, el més sentit condol a la família i amics.
Una abraçada dels Castellers de Santpedor.
Mai caminareu sols!”

El text va acompanyat de la foto que acompanya aquesta notícia, en què una vintena de membres de la Colla Castellera de Santpedor mostren cartells amb el lema “de tot cor”, davant l’estàtua del Timbaler a la Plaça Gran. La foto va ser presa a meitats de gener quan la Colla va assistir a un acte contra el càncer, juntament amb les altres tres colles castelleres de la comarca (Salats de Súria, Picapolls de la Gavarresa i Tirallongues de Manresa), organitzat al Pont de Vilomara -d’on era l’Asier- per l’associació Adrián González Lanza.

La lluita de l’Asier contra aquesta estranya malaltia que es desenvolupa cada any en aproximadament 300 nous infants, va sortir a la llum quan un company Mosso d’Esquadra de la seva mare, Alberto Palacio, va decidir obrir el portal www.implica-t.org i fer una caminada des de Roma fins a Santiago amb el lema “un camí per l’Asier”, per obtenir fons per lluitar contra aquesta patologia. A dia d’avui ja ha superat els 15.000 euros que s’havia posat com a objectiu inicialment.