Els castellers de Santpedor fan la seva millor actuació

121

Els Castellers de Santpedor van aconseguir, el diumenge de fira, el quatre de set i el pilar de cinc davant del públic local. L’any passat, a causa d’algunes baixes, van haver de renunciar a l’intent, però aquest 25 de setembre els de la camisa daurada van demostrar tot el que feia dies que preparaven, ja que el quatre de set havia estat un dels eixos centrals dels assajos.

D’aquesta manera, la jove colla va vestir-se d’or a la Fira de Sant Miquel en una jornada del tot intensa, ja que també van optar pel tres de sis aixecat per sota. Va ser la primera vegada que els Castellers de Santpedor coronaven aquest tipus de castells, que necessiten una gran coordinació per evitar desequilibris. A la tercera ronda, la colla bagenca va culminar un cinc de sis que, tot i que va necessitar dos intents, va acabar amb èxit. Ara bé, el plat fort de la jornada va ser el pilar de cinc, una construcció que els castellers només havien descarregat una vegada, concretament a Mollet del Vallès.

La jornada castellera va anar acompanyada dels Castellers de Berga i els Picapolls de la Gavarresa. La colla berguedana va descarregar la torre de sis, el tres de set, el quatre de set, un pilar de cinc i un pilar de quatre. I els Picapolls, el tres de sis, el tres de sis amb agulla, el quatre de sis i un pilar de quatre.

Amb tot, els Castellers de Santpedor han aconseguit a casa la millor actuació de la seva història. El 8 d’octubre actuaran al barri de Sarrià de Barcelona.

Castellers

Foto: Xavier Prat