Els Castellers de Santpedor recuperen el to a les Vicgíles

99
Castellers de Santpedor

XAVIER SUCARRATS | Els Castellers de Santpedor necessitaven una actuació com la que van fer a les Vícgiles de Vic. Després del mal cos de la darrera cita a Prats de Lluçanès, on no van descarregar cap construcció, recuperar sensacions era del tot necessari. I ho van aconseguir després d’una bona setmana d’assajos. L’actuació va ser més aviat conservadora però era la més convenient. Al final, va ser un èxit i l’alegria de la colla de la camisa daurada era més que justificada en una diada que van compartir amb els seus padrins, els Sagals d’Osona.

Després del pilar de quatre inicial, els Castellers de Santpedor van començar la seva actuació amb el tres de sis amb el pilar. La construcció va ser molt sòlida i no va brandar en cap moment. Primer castell descarregat de la tarda. En segona ronda, el castell portat a plaça fou el quatre de sis. Novament, castell molt estable. Segon èxit de la tarda. Finalment, la tercera ronda consistí en un tres de sis ben treballat que va culminar una bona diada. Dos pilars de quatre, un d’inici i un de comiat, van completar l’actuació.
Per la seva banda, els Sagals d’Osona van descarregar dos pilars de quatre d’inici, el tres de set amb pilar, el cinc de set al segon intent després de desmuntar el primer, un quatre de set i dos pilars de quatre de comiat. Als Castellers de Santpedor els queda encara un actuació abans de les vacances. Serà el proper 23 de juliol a Santa Cristina d’Aro amb els Minyons de Santa Cristina i una altra collar a determinar. A més, el cap de setmana que ve participaran en dos actes al seu municipi. Dissabte en l’homenatge al basquetbolista Rafa Martínez i diumenge en un acte de suport ala refugiats.