Els Castellers de Santpedor fan història amb el seu primer pilar de cinc

131
Pilar de cinc

XAVIER SUCARRATS | El 18 de setembre de 2016 i Mollet del Vallès quedaran gravats amb lletres d’or a la història dels Castellers de Santpedor. La colla de la camisa daurada continua en un gran estat de forma en aquest tram final de temporada. I com ha mostra, una nova fita assolida. Després d’una bona actuació amb tots els castells descarregats al primer intent, l’apoteosi va arribar a la ronda de pilars de comiat, quan els bagencs van descarregar el seu primer pilar de cinc. L’alegria es va desfermar a plaça. Les felicitacions de les altres colles presents no es van fer esperar. Poc estona després, les mostres de suport es van multiplicar a través de les xarxes socials.

La matinal va començar amb dos pilars de quatre d’obertura. La concentració va ser màxima i no hi va haver cap dificultat per tirar-los endavant. Posteriorment, els Castellers de Santpedor van descarregar el quatre, la torre i el tres de sis. Algunes construccions van brandar uns moments. Però el treball en conjunt de la colla va aconseguir estabilitzar-les. Però el plat fort no havia arribat. El pilar de cinc era un objectiu de la colla santpedorenca des de feia temps. A les darreres setmanes, era un dels eixos centrals dels assajos. Pas a pas, els progressos es feien més que evidents. I fa deu dies, els Castellers de Santpedor van fer una prova amb xarxa al local dels Salats de Súria. El resultat de la prova va ser positiu i la decisió estava presa. Mollet del Vallès
era el lloc escollit per estrenar-lo. Amb concentració i tranquil·litat, el pilar de cinc ja era al sarró. Com a dada, cada una de les sis construccions dutes a plaça van comptar amb enxanetes diferents.

La colla local, els Castellers de Mollet, van descarregar el cinc de sis, els tres de sis per sota, el quatre de sis amb agulla i el pilar de cinc. Els Maduixots de l’Alt Maresme, el quatre de sis amb agulla, el tres de sis amb agulla, la torre de sis i el pilar de cinc. I els
Esperxats de l’Estany, dos tres de sis i un pilar de quatre. La propera actuació dels Castellers de Santpedor serà el proper diumenge 25 de setembre als actes de la Fira de Sant Miquel del seu municipi. Els acompanyaran els Castellers de Berga i els Picapolls de la Gavarresa.