Castellbell i el Vilar aprova les ordenances fiscals pel 2021: congela impostos i amplia bonificacions

243
D'esquerra a dreta l'alcaldessa de Castellbell i el Vilar, el responsable d'Interior a la Catalunya Central, la delegada del Govern a la Catalunya Central i l'alcaldessa de Sant Vicenç de Castellet. Imatge del 14 de juliol del 2020. (Horitzontal)

Les noves ordenances inclouen la congelació d’impostos i taxes municipals i amplien les bonificacions per afavorir els veïns i els negocis locals en plena crisi provocada per la pandèmia. Per exemple, pel que fa a l’impost de l’IBI, la bonificació per famílies nombroses passa del 50% al 60%. Els veïns que incorporin a casa seva instal·lacions fotovoltaiques per estalviar energia, tindran una rebaixa de l’IBI del 50% durant 5 anys per donar marge per recuperar la inversió. A més, aquells que posin pisos buits a disposició del lloguer social, la inserció o la protecció oficial rebran una bonificació del 95%. I finalment, els que duguin a terme activitats culturals o econòmiques d’especial interès en bens immobles la reducció de l’IBI serà del 50%.

D’altra banda, es modifica la taxa de gestió de residus, que mantindrà una bonificació per l’ús de la deixalleria i una reducció del 10% mensual pels locals que hagin hagut de tancar fruit del confinament. Ho ha explicat l’alcaldessa Montse Badia.

Esquerra i Junts, que estan a l’oposició, entenen que les taxes possiblement són insuficients però les valoren bé si serveixen per millorar la vida dels veïns. El regidor republicà Albert Mulero, demana que s’estudiïn mesures addicionals que serveixin per pal·liar els efectes que la crisi ha produït abans del 2021, quan les ordenances fiscals ara aprovades començaran a produir efectes. L’alcaldessa s’hi ha mostrat favorable.

Les ordenances fiscals s’han aprovat per majoria absoluta, amb els vots favorables dels 6 regidors del PSC i els dos de Junts per Castellbell. Els tres representants d’Esquerra han decidit abstenir-se per no haver pogut participar, diuen, en l’elaboració de les propostes.