‘Casa Nostra Casa Vostra’ reivindica a Sallent que s’obrin les fronteres

214

Núria Closas / Olga Gili  

Unes 150 persones van omplir l’auditori de l’Escola de Música de Sallent aquest dimecres en l’acte #VolemAcollir. La xerrada va servir  per conscienciar sobre la situació de les persones que fugen del seu país buscant refugi a Europa.

L’acte va començar amb mitja hora de retard, però un dels organitzadors, i també voluntari a la comunitat EKO, Guillem Cabra, va dir que tot i que s’hauria de disculpar, no ho faria, perquè hi havia persones que portaven esperant-se anys. Així començava la xerrada-tertúlia ‘Obrim Fronteres’ i seguidament el poeta, Roc Casagran, encetava la trobada amb la lectura d’un poema sobre el Mediterrani. L’acte, a més, va voler treure de dubtes a tots els assistents en assistir a la manifestació de dissabte a Barcelona. La manifestació està organitzada per la campanya “Casa vostra, Casa nostra”. 

Un dels moments que potser va causar més efecte, va ser quan un Feras Al-Amat, va explicar, amb la traducció de Neus Sunyer, la seva experiència com a refugiat, després de fugir d’Eritrea on havia de complir amb un servei militar indefinit.

El periodista de Catalunya Ràdio i presentador d”El Suplement’, Ricard Ustrell, va articular el debat que va comptar amb la participació d’Alguer Miquel, cantant de Txarango, Cristina Mas, periodista del diari ARA, i Guillem Cabra. Tots ells implicats d’una forma o altra en aquesta causa i amb experiència i coneixements de la situació en què es troben desenes de milers de persones que busquen refugi a Europa. L’acte, que va ser dinàmic i acollidor, va comptar amb dues projeccions audiovisuals mostrant la pobresa dins dels camps de refugiats. Dins la conferència no hi va faltar música en directe, ja que Strombers i Oriol Barri, van tancar l’acte amb la interpretació del tema ‘Un món per les persones’, escoltem-la.

Podeu recuperar una entrevista al cantant parlant de la seva experiència i de la cançó a radiosantpedor.net o onabages.cat. Sota el lema ‘Volem acollir’, de la campanya ‘Casa nostra, casa vostra’, desenes de municipis i institucions d’arreu de Catalunya han fet actes de tot tipus en les últimes setmanes, alguns de multitudinaris com el concert al Palau Sant Jordi de dissabte passat, en solidaritat amb les persones que busquen refugi a les portes d’Europa. Un dels objectius primordials de la campanya és la recollida de signatures -es pot signar digitalment a través de l’enllaç- de suport al manifest de ‘Casa nostra, casa vostra’, que a hores d’ara acumula més de 60.000 firmes. També la manifestació de dissabte a les 4 de la tarda a Urquinaona.