El comerç de Sallent surt al carrer per Sant Jordi. Els associats al CAS es mobilitzaran el dissabte 23 d’abril per commemorar la diada catalana. Des d’aquest dilluns 18 d’abril i fins el mateix dissabte, els veïns que comprin a una botiga associada es podran endur un punt de llibre gratuït de Sant Jordi.

Aquesta nova proposta es durà a terme per fomentar el comerç sallentí i que aquest tinguin més vida durant una setmana i aplegui el màxim de protagonisme. El president del CAS, Josep Puig, ens ho explica:

Paral·lelament, l’Ajuntament de Sallent ha organitzat més activitats per celebrar el Sant Jordi. La primera serà dimarts, amb una conversa amb l’escriptor Ramon Soler a la Biblioteca Sant Antoni Maria Claret. Dijous es farà un “tast de lletres”, també a la Biblioteca, amb presentacions literàries. Divendres es presentarà el llibre de la poetessa Montserrat Altarriba i de l’artista Salvador Altarriba “Sallent, el salt lent del temps”, amb el tenor sallentí Roger Padullés, a l’Església Sant Antoni Maria Claret. El mateix dia i al mateix lloc hi haurà una Cantata de Sant Jordi a càrrec dels alumnes de l’Escola Vedruna. El dia de Sant Jordi, l’Esbart Sallentí s’estrena, juntament amb el de Mollet, per fer un espectacle de dansa a la Plaça Sant Antoni Maria Claret.

Com a actes durant la setmana L’ateneu popular Rocaus de Sallent organitza per aquest Sant Jordi una paradeta amb llibres i material dels diferents col·lectius de l’Ateneu a la plaça de la Verdura per potenciar que ningú es quedi sense llibres en una data tan assenyalada. A més hi hauran diferents activitats durant el dia. La Tieta Formosa, és un grup musical que tocaran versions de l’Ovidi i aquest serà en un vermut musical. Hi haurà la presentació del llibre Isanta, “10 anys després”, serà a càrrec de les companyes del Centre d’Estudis Josep Ester Borràs. Seguidament, Joan  Turu, ens presentarà el seu llibre “Un cor molt gran” i hi hauran il·lustracions en directe.

El dia següent, diumenge 24 d’abril, es durà a terme una jornada de temàtica hortolana. Aquesta comença amb una xerrada a càrrec de Pep Tuson. Aquest és un enginyer agrícola, que explicarà com fer l’hort més saludable. “L’hort ecològic”. A les 13:00 l’escola de música cal Moliner farà un vermut musical a la mateixa plaça Sant Antoni Maria Claret. I hi haurà una mica de pica-pica a la taula de l’Ecoxarxa del Bages .A les dues de la tarda, per anar acabant els actes, l’Ataneu Rocaus, ha organitzat una paella vegetariana popular, i un cop acabat el dinar a les 6 de la tarda s’acaba el mercat i aquesta és la cloenda de tots els actes.

Aquesta jornada es podrà comentar a través de twitter amb el coixinet #laprincesamataeldrac (enllaç del facebook per a veure el cartell informatiu)

El mateix diumenge, es durà a terme una ruta urbana per els cellers i tines de Sallent.