El CAS de Sallent surt al carrer durant la setmana de Sant Jordi

215

El comerç de Sallent surt al carrer per Sant Jordi. Els associats al CAS es mobilitzaran el dissabte 23 d’abril per commemorar la diada catalana. Des d’aquest dilluns 18 d’abril i fins el mateix dissabte, els veïns que comprin a una botiga associada es podran endur un punt de llibre gratuït de Sant Jordi.

Aquesta nova proposta es durà a terme per fomentar el comerç sallentí i que aquest tinguin més vida durant una setmana i aplegui el màxim de protagonisme. El president del CAS, Josep Puig, ens ho explica:

Paral·lelament, l’Ajuntament de Sallent ha organitzat més activitats per celebrar el Sant Jordi. La primera serà dimarts, amb una conversa amb l’escriptor Ramon Soler a la Biblioteca Sant Antoni Maria Claret. Dijous es farà un “tast de lletres”, també a la Biblioteca, amb presentacions literàries. Divendres es presentarà el llibre de la poetessa Montserrat Altarriba i de l’artista Salvador Altarriba “Sallent, el salt lent del temps”, amb el tenor sallentí Roger Padullés, a l’Església Sant Antoni Maria Claret. El mateix dia i al mateix lloc hi haurà una Cantata de Sant Jordi a càrrec dels alumnes de l’Escola Vedruna. El dia de Sant Jordi, l’Esbart Sallentí s’estrena, juntament amb el de Mollet, per fer un espectacle de dansa a la Plaça Sant Antoni Maria Claret.

Com a actes durant la setmana L’ateneu popular Rocaus de Sallent organitza per aquest Sant Jordi una paradeta amb llibres i material dels diferents col·lectius de l’Ateneu a la plaça de la Verdura per potenciar que ningú es quedi sense llibres en una data tan assenyalada. A més hi hauran diferents activitats durant el dia. La Tieta Formosa, és un grup musical que tocaran versions de l’Ovidi i aquest serà en un vermut musical. Hi haurà la presentació del llibre Isanta, “10 anys després”, serà a càrrec de les companyes del Centre d’Estudis Josep Ester Borràs. Seguidament, Joan  Turu, ens presentarà el seu llibre “Un cor molt gran” i hi hauran il·lustracions en directe.

El dia següent, diumenge 24 d’abril, es durà a terme una jornada de temàtica hortolana. Aquesta comença amb una xerrada a càrrec de Pep Tuson. Aquest és un enginyer agrícola, que explicarà com fer l’hort més saludable. “L’hort ecològic”. A les 13:00 l’escola de música cal Moliner farà un vermut musical a la mateixa plaça Sant Antoni Maria Claret. I hi haurà una mica de pica-pica a la taula de l’Ecoxarxa del Bages .A les dues de la tarda, per anar acabant els actes, l’Ataneu Rocaus, ha organitzat una paella vegetariana popular, i un cop acabat el dinar a les 6 de la tarda s’acaba el mercat i aquesta és la cloenda de tots els actes.

Aquesta jornada es podrà comentar a través de twitter amb el coixinet #laprincesamataeldrac (enllaç del facebook per a veure el cartell informatiu)

El mateix diumenge, es durà a terme una ruta urbana per els cellers i tines de Sallent.