Els carrers de Sallent es vesteixen de gala per les Enramades

162

Comença el compte enrrere: la festa que engalana els carrers de Sallent arriba amb molta força. I és que ja s’ha fet públic el programa d’actes de les Enramades del 2016, que es duran a terme del 26 al 30 de maig. Enguany els carrers Enramats són:
1- Carrer Sant Bernat
2- Carrer Clòs
3- Carrer Verge de Fussimanya
4- Carrer Nou
5- Carrer Cós 2n Tram
6- Carrer Cós 3r Tram
7- Carrer Sant Esteve
8- Carrer Unió
9- Carrer Àngel Guimerà
10- Embotits
La festa comença el dijous dia 26 a les 10 del matí amb la Missa de commemoració de Corpus al temple Parroquial. Aquest any els carrers seran inaugurats pel cantautor Pere Tàpias, juntament amb la xaranga “els músics de Sallent” i els alumnes de l’Escola Municipal de Música Cal Moliner.
A la tarda, el fet a destacar és el concert de Manu Guix a la plaça Sant Antoni Maria Claret a les vuit de la tarda. L’endemà a dos quarts de nou hi haurà la presentació dels nous vestits dels Gegants Reis de Sallent a la plaça de la vila. Dissabte el matí, de cara ja al cap de setmana, hi haurà un programa especial d’Enramades a càrrec de Ràdio Sallent a la 107.06 FM a la plaça de la Vedruna. A la tarda, un fet destacat és que la Coral Nova Harmonia farà un concert d’havaneres i sardanes a la plaça Anselm Clavé a dos quarts de vuit de la tarda i deixarà aquest any el concert del Retaule dels Embotits que ja portava 7 edicions.
Seguidament, el diumenge al matí uns dels actes culturals que es durà a terme és la ballada Institucional dels Gegants i Nans de Sallent a la plaça de la vila amb la seva corresponent cercavila per tots els carrers enramats i finalment a les dotze tindrà lloc el Ball de Gegants i Nans i l’actuació de L’Esbart Vila de Sallent, a la plaça Sant Antoni Maria Claret. De cara a la tarda, a dos quarts de 6 hi haurà Poesia Viva a Sallent. Fina Borràs acompanyada de Jordi Sunyer al piano, donaran veu als poemes de Fidel Gangonells i Borràs.
Finalment, com a cloenda, el dilluns dia 30 a les cinc de la tarda, es realitzarà la tradicional trobada de Balladors de les Balladetes 2016. S’iniciarà al Passeig del Parc Municipal Pere Sallés i es farà una cercavila fins a la plaça Sant Bernat i allà es realitzaran els balls amb la companyia musical de l’EMM Cal Moliner.

Aquí us deixem el progama d’actes complert: http://www.sallent.cat/documents/enramades-sallent-2016.pdf