Càrregues policials i corredisses a la manifestació d’ahir davant de la Guàrdia Civil de Manresa

113

La manifestació d’ahir al vespre davant de la caserna de la Guàrdia Civil va acabar amb les primeres càrregues policials a Manresa des que es va saber la sentència al judici de l’1 d’octubre. Seguidament hi va haver corredisses per la Carretera de Cardona i els seus entorns que va acabar amb varis contenidors cremats. 

Ahir hi va haver una manifestació a Manresa per protestar contra la sentència al judici de l’1 d’octubre. La mobilització, convocada a les 8 del vespre davant de la caserna de la Guàrdia Civil va coincidir amb l’arribada de la Marxa per la Llibertat que anava de Berga a Manresa. Allà els manifestants es van trobar un cordó dels ARRO dels Mossos a l’encreuament entre la Carretera de Cardona i el carrer Francesc Moragas. A més, hi havia una altra concentració sota la consigna de “defensar la Guàrdia Civil”, amb un participació d’unes 25 persones, que va provocar el primer moment de tensió: pocs minuts després de l’inici de la manifestació, van intentar anar cap a la zona esquivant els cordons policials per carrers petits, però els Mossos els van interceptar i els van fer anar al cantó de la caserna oposat al de la manifestació contra la sentència.

Tot i això, l’ambient es va seguir tensant mentre les dues mobilitzacions es llançaven proclames creuades. També llençaven objectes com petards o llaunes de beguda. Finalment, els Mossos van carregar amb porres, el primer cop que ho fan a Manresa des que es coneix la sentència, i van fer retrocedir la manifestació més multitudinària que poc a poc va anar recuperant posicions. Al cap d’una estona, quan del segon grup ja pràcticament no quedava ningú, els Mossos van tornar a carregar per tornar a fer retrocedir la mobilització mentre els manifestants seguien llançant objectes.

Cap a les 10, i quan ja quedaven 1.000 manifestants segons els Mossos, tres dotacions més dels ARRO van arribar i hi va haver una tercera càrrega molt més contundent que les altres dues. Segons els manifestants, aquesta última càrrega es va produir sense motiu perquè —diuen— va ser just quan la manifestació es va desconvocar.

Aquesta tercera càrrega, a més, va provocar corredisses entre els manifestants per fugir i va començar una persecució entre ells i els Mossos. Mentre corrien, van tirar i encendre contenidors. Focs que van apagar agents de la Policia Local poc després que comencessin. Durant la persecució, diverses furgonetes dels ARRO van perseguir manifestants a gran velocitat i sense mostrar intenció d’aturar el vehicle quan hi passaven persones davant. D’altra banda, els agents que anaven a peu van dispersar els manifestants amb cops de porra.

Finalment, la mobilització es va desconvocar després d’aquesta última càrrega. En total, dues persones van ser ateses i traslladades a l’hospital arrel de les càrregues.