Carme Batista: “amb la crisi hem fet també un pas enrere en la lluita contra la discriminació de la dona”

127

El 8 de març és el Dia Internacional de la Dona. Per parlar sobre la situació actual de discriminació de la dona a la nostra societat, les responsabilitats dels agents implicats i la tasca del SIAD (Servei d’Atenció i Informació a les Dones), hem parlat amb la regidora de la Dona a Manresa, Cristina Cruz, la coordinadora del SIAD, Laura Castany, i la també tècnica del SIAD, Carme Batista.

Batista, amb prop de 20 anys de trajectòria al SIAD, afirma que “amb la crisi hem fet un pas enrere en la lluita contra la discriminació de la dona, es nota un retrocés, en perdre la feina la dona és la primera que torna a fer les tasques de casa, a cuidar la gent gran, i fins i tot s’ha notat una certa relaxació en l’administració pública”.

Pel què fa a les lleis de paritat, les quotes de gènere i departaments d’igualtat i de la dona a les administracions, Cristina Cruz subratlla que són “indispensables” perquè “tot i que hauria de ser meritocràtic, no es parteix del mateix punt de partida”.

Laura Castany, per la seva banda, recalca que la lluita contra la discriminació de la dona cal enfocar-la en gran mesura a l’educació. “Es parla molt de coeducació però no s’aplica gaire, cal eliminar els estereotips més clàssics que es generen a les escoles entre els nens i les nenes”, afirma, i afegeix que “els mestres que abans ensenyaven amb esperit feminista o d’igualtat es fan grans, i les noves generacions no sembla que tinguin la mateixa empenta”.

Escolta l’entrevista sencera la regidora de la Dona a Manresa, Cristina Cruz, la coordinadora del SIAD de Manresa, Laura Castany, i la tècnica del SIAD, Carme Batista.