Carla Riera: “Vaig deixar a la meva parella quan em vaig adonar que no em volia veure morta”

425

La violència masclista es dispara durant el confinament i els experts alerten de noves situacions de risc d’ara endavant. Durant els mesos de confinament, les trucades al telèfon d’atenció a les víctimes van augmentar un 75%. 

De fet, dues de cada tres dones catalanes assegura que n’ha patit algun tipus de violència masclista, al llarg de la seva vida, especialment assetjaments o acostaments sexuals d’homes que no eren la seva parella. Així ho reflecteix la Macroenquesta de Violència en contra de la dona el 2019. Un informe que encara no té en compte el confinament. 

Aquest és el cas de la sallentina Carla Riera. Ella va patir violència per part de la seva parella sentimental. La relació va començar quan ella encara era menor i ara amb 20 anys va decidir parar-ho. Als micròfons de Ràdio Sallent ha explicat que ella es sentia com una nina, que quan ho deixaven, es trencava i queia. Així ho explica la mateixa Clara Riera. 

D’aquesta manera es produïa una relació tòxica que va durar 4 anys i va acabar fa només 4 mesos. El punt d’inflexió va ser quan ella va pensar que no es volia veure morta.

A tot això Riera assegura que el sistema l’ha ajudat molt a superar-ho i també a denunciar-ho. Deixa clar que “s’ha sentit recolzada en tot moment pel sistema” i diu que l’han ajudat amb diferents eines de suport.  Assegura que ara es troba en el moment més bo d’aquests últims quatre anys. Això sí, la mateixa Riera anima a totes les dones que estan passant per tot això que s’estimin. De fet, deixa clar que la gelosia és el primer símptoma perquè les agressions vagin a més. 

ENTREVISTA