Càritas Sallent ha vist augmentada fins a un 20% la seva activitat arran de la pandèmia. Des de l’organització asseguren que la situació anirà a pitjor quan tothom deixi de cobrar els ERTOs i l’atur.

Aquest any, a més, no s’ha pogut organitzar el sopar benèfic a causa de la situació epidemiològica. Un acte que, en les últimes edicions comportava un guany del voltant d’uns 4.000 euros

A més a més, enguany, des del banc d’aliments, han substituït la recollida física d’aliments, per una virtual a través de donacions econòmiques en línia. Tots els beneficis del recapte es destinaran a la compra d’aliments per a persones en situació de precarietat alimentària. En el cas de Sallent, que també rebrà part del Gran Recapte, Rosa Serra assegura que Sallent hi perdrà. Explica que abans, tot el que es recollia a Sallent quedava al poble, però ara, les donacions que es facin a Sallent es repartiran per tot l’estat. És per això que, per no quedar-se curts, asseguren que els voluntaris de Sallent els dijous de 17h a 20h estaran a les instal·lacions per tal que tothom qui vulgui donar aliments a l’organització ho puguin fer directament. 

Un dels productes que més gasten des de l’organització són brics de llet, segons han explicat les mateixes voluntàries, cada 15 dies es gasten fins a 150 pacs. De fet, actualment les estanteries de Càritas estan més buides respecte a fa uns mesos.