Càritas de Sant Fruitós rep un ajut per combatre l’exclusió social

120

L’entitat Càritas de Sant Fruitós de Bages ha rebut una subvenció de 1.500€ per desenvolupar projectes de lluita contra l’exclusió social al municipi. Li ha atorgat l’Ajuntament, que vol treballar conjuntament per combatre aquest problema.

En el marc d’aquest conveni, l’entitat s’encarregarà de realitzar la recollida dels aliments a particulars, comerços o entitats, i elaborarà els lots i els repartirà entre els usuaris derivats de l’àrea de serveis socials. A banda, també s’encarregarà de gestionar el rebost solidari d’aliments col·laborant i mantenint una coordinació permanent amb els Serveis Socials municipals.

Per la seva banda, el consistori es farà càrrec del transport a la seu de Càritas d’aliments que provinguin de supermercats o d’altres institucions i continuarà realitzant les derivacions de les persones en situació de necessitat de rebre aliments des de l’àrea de Serveis Socials.

D’aquesta forma, ambdues parts treballaran coordinadament per atendre i ajudar a les persones que viuen en situació de pobresa i per donar-los els recursos que necessiten.

La tasca de Càritas ja fa anys que es fa, però en fa quatre que funciona amb un conveni a través de l’Ajuntament. Les últimes grans actuacions de l’entitat al municipi han estat la recollida de joguines i “El Gran Recapte Solidari”. Des de l’entitat, remarquen la feina del voluntari, que és cabdal per a aquestes dates i que, asseguren, “s’han entregat al 100%”. Tot i així, destaquen que necessiten “més voluntaris joves que participin habitualment”.