Les tempestes van caure ahir amb molta intensitat cap a l’oest i sud del Bages sobretot. El registres més importants van ser els següents: a Marganell uns espectaculars 103 l/m2, Sant Salvador de Guardiola 74 /lm2, Súria 58 l/m2, Fals 35 l/m2, Pont de Vilomara 24 l/m2, Serrat de Castellnou 17 l/m2, Manresa i Santpedor 16 l/m2 i Sallent 8 l/m2. Tal i com acostuma a passar en aquestes situacions, gran irregularitat en els registres, en aquest cas,  la vall del Cardener va ser on les condicions eren les òptimes, i aquestes tempestes es van propagar cap al sud amb molta força, sobretot a la falda nord de la serralada de Montserrat.

Segons Meteocat, es van produir ahir 45.467 descàrregues elèctriques entre núvols i 3431 descàrregues de núvol a terra a tot Catalunya. Aquesta alta activitat elèctrica ja fa pensar en el gran potencial atmosfèric que ahir hi havia.

Avui les màximes s’han situat entre els 28 i els 30ºC, i hem tingut força intervals de núvols a causa de la inestabilitat residual que encara queda. De cara a demà el temps serà estable i les màximes es poden enfilar uns 2ºC més que avui, creiem que amb més estones de sol.

Foto: Raigs crepusculars des de Santpedor (setembre de 2014) al cap d’una hora de fer la foto la inestabilitat va augmentar molt i es va formar una potent tempesta a l’oest del Bages.