Cap de setmana força assolellat, tindrem núvols alts i màximes no tan altes

127

Ahir les temperatures màximes es van tornar a disparar, alguns exemples: Artés 34.5ºC, Súria 34ºC, Balsareny 34ºC, Manresa i Santpedor 33ºC i 31.5ºC al Serrat de Castellnou. Per avui esperem novament temperatures elevades, però poden baixar un parell o tres de graus respecte ahir, amb valors màxims de 29 a 31ºC a gran part del Bages. El sol ens acompanyarà durant tota la jornada. A la tarda el vent del sud i sud-est es tornarà a deixar sentir.

Esperem un cap de setmana sense canvis importants a la vista, tan sols cal destacar que tindrem bandes de núvols alts que a estones deixaran el sol una mica esmorteït. Les temperatures no experimentaran grans canvis, mínimes d’entre 12 i 15ºC i màximes entre els 27 i els 30ºC. Demà a la tarda i també diumenge tindrem marinada i la humitat tindrà tendència a augmentar, per tan sensació de xafogor.

Ni a curt ni a mig termini s’intueixen pluges, males notícies per a sembrats i boscos després d’un abril i maig força secs.

Foto: Berga ahir a la tarda. La temperatura era de 31ºC en el moment de la fotografia. S’observaven algunes nuvolades que van deixar xàfecs a la Cerdanya.