Cap de setmana estable i càlid. Risc d’incendis a l’alça

99

Aquesta tarda s’han format algunes tempestes al nord del Bages, i aquestes s’han desplaçat cap a la Comarca del Berguedà. Observant les imatges del radar sembla que pot haver plogut amb molta força entre Viver i Serrateix i Casserres. Independentment també han crescut nuvolades potents cap el Moianès. A Moià han caigut 6mm de pluja. També cap a la comarca d’Osona ha crescut una tempesta d’entitat, que ha deixat 30mm a Sant Julià de Vilatorta, 24mm a Manlleu i 23mm a Roda de Ter com a quantitats més destacables.

Per tan, novament, la comarca del Bages s’ha quedat amb registres molt minsos de pluja, caiguts aquesta passada matinada en forma de fang (molts haureu observat els cotxes ben bruts aquest matí).

Esperem un cap de setmana molt càlid i bàsicament assolellat. Demà de nou molts registres es situaran entre els 32 i els 34ºC, i disminuirà molt la inestabilitat que hem tingut aquesta tarda. Diumenge esperem un repunt en les màximes, fins i tot als punts més càlids del Pla de Bages es poden superar de nou els 35ºC, algun valor fins i tot acostant-se als 36 o 37ºC.

De nou parlem de la sequera. Una sequera molt forta que està afectant la nostra comarca des de desembre de 2014. Una sequera encoberta pel bon estat dels pantans. Però hem d’estar alerta, ja que som a principis de juliol i el mapa del Pla Alfa de la generalitat de Catalunya ja ens dóna nivell alt de risc d’incendi a bona part del Bages, també en zones del Baix Moianès. Molta precaució! com sempre, en activitats a l’aire lliure, a prop de boscos i conreus.

Foto: tempesta potent acostant-se al Serrat de Castellnou. Agost de 2015

A sota: Mapa de predicció de perill d’incendi forestal. Font: http://www.gencat.cat/medinatural/incendis/mapaperill/

risc