Cap de setmana assolellat

123

Hem passat un parell de dies amb una mica d’inestabilitat que al final no ha portat pluja, però si força nuvolades, aquestes han deixat algunes tempestes al Pirineu i al Prepirineu, algunes d’elles fortes i amb gran quantitat de calamarsa.

Les temperatures màximes més destacades avui han estat les següents: a Súria 33.0ºC, Fals 32ºC, Sallent i Santpedor 31.5ºC i Manresa 31ºC. Esperem que el dia acabi sense complicacions, potser amb alguns núvols cap al nord, a conseqüència de les tempestes que sí que creiem que es formaran al Pirineu, de fet, veiem traces al radar ja a aquesta hora cap a l’Alt Urgell, Vall d’Aran i l’Alta Ribagorça.

Esperem un dissabte i un diumenge molt tranquils, amb sol i temperatures molt semblants a les d’aquests dies, per tan màximes d’entre 31 i 33ºC i mínimes d’entre 15 i 17ºC a gran part del Bages. De cara a diumenge tindrem el pas de núvols alts i mitjans que poden enterbolir el cel a estones, però no esperem que plogui.

Foto: Ahir des de Santpedor mirant cap al Berguedà. A la foto veiem un Cumulonimbus capillatus (el núvol de tempesta per excel·lència) que en aquell moment descarregava amb forta intensitat al nord del Berguedà.