Hem passat un parell de dies amb una mica d’inestabilitat que al final no ha portat pluja, però si força nuvolades, aquestes han deixat algunes tempestes al Pirineu i al Prepirineu, algunes d’elles fortes i amb gran quantitat de calamarsa.

Les temperatures màximes més destacades avui han estat les següents: a Súria 33.0ºC, Fals 32ºC, Sallent i Santpedor 31.5ºC i Manresa 31ºC. Esperem que el dia acabi sense complicacions, potser amb alguns núvols cap al nord, a conseqüència de les tempestes que sí que creiem que es formaran al Pirineu, de fet, veiem traces al radar ja a aquesta hora cap a l’Alt Urgell, Vall d’Aran i l’Alta Ribagorça.

Esperem un dissabte i un diumenge molt tranquils, amb sol i temperatures molt semblants a les d’aquests dies, per tan màximes d’entre 31 i 33ºC i mínimes d’entre 15 i 17ºC a gran part del Bages. De cara a diumenge tindrem el pas de núvols alts i mitjans que poden enterbolir el cel a estones, però no esperem que plogui.

Foto: Ahir des de Santpedor mirant cap al Berguedà. A la foto veiem un Cumulonimbus capillatus (el núvol de tempesta per excel·lència) que en aquell moment descarregava amb forta intensitat al nord del Berguedà.