Cap de setmana variable

113

Aquest divendres iniciem la jornada amb núvols baixos i boires a bona part de la Catalunya central, núvols que mica en mica s’aniran desfent amb el pas de les hores. A més, estem a l’espera de l’arribada d’un petit front bastant desgastat, el qual ens portarà un augment de la nuvolositat a partir del migdia i la tarda. Tanmateix, al final del dia no descartem ruixats febles i aïllats a punts del Pirineu i Prepirineu.
Amb tot, fa força fresca ara a primera hora i hi ha marcades inversions tèrmiques, però seguint la tònica dels darrers dies, al migdia els termòmetres tornaran a pujar cap amunt i amb valors d’entre 18 i 21ºC.

Demà dissabte els núvols dominaran el cel per aquest front, i per tant tindrem un dia bastant gris a tot el territori. No obstant això, a finals de la tarda i el vespre podran sortir clarianes.
No esperem precipitacions, però si altre cop alguns ruixats de caràcter feble i puntuals al nord del país i amb una cota de neu prop dels 1600 metres.
A més, les temperatures baixen una mica i farà més fresca, amb valors d’entre 15 i 17ºC a tot estirar.

De cara als pròxims dies, esperem que diumenge el temps canviï notablement, ja que el Sol tornarà a imposar-se a totes les comarques centrals i les temperatures tornaran a pujar. Per tant, tornada de l’ambient primaveral coincidint amb l’inici de la setmana Santa. A més, sembla que aquesta serà tranquil·la fins a dijous i divendres que ve, on el temps podria tornar a canviar.

Fotografia: Ramon Baylina