Ahir vàrem tenir un important canvi de temps, ja de bon matí els xàfecs acompanyats de tempesta afectaren molts punts del Bages amb una pausa al migdia i amb noves tempestes a la tarda que van afectar sobretot el centre i l’est de la comarca. Es van acumular 19mm a Sallent, 18mm al Pont de Vilomara, 17mm al Serrat de Castellnou, 15mm a Sant Salvador de guardiola, 14mm a Santpedor, 9mm a Manresa i 6mm a Sant Fruitós de Bages. Registres més minsos cap al nord-oest del Bages. Aquest canvi de temps ha anat acompanyat d’una notable baixada de les temperatures. Avui les mínimes s’han situat entre els 12 i els 14ºC i les màximes entre els 24 i els 27ºC. La pròxima matinada es pot formar algun nucli de tempesta cap al Berguedà i Osona desplaçant-se cap als Vallesos i el Maresme. En principi la nostra comarca restarà al marge.

Esperem un cap de setmana força tranquil, demà dissabte el sol s’imposarà i les temperatures màximes se situaran entre els 25 i els 28ºC amb un vent de ponent que pot bufar moderat a la tarda amb ràfegues de 25 a 40 km/h. Diumenge tindrem força més núvols sobretot a partir de migdia però no s’esperen precipitacions. Temperatures sense massa canvis.

Foto: núvol de tempesta fotografiat des de prop de Sant Martí de Torroella dilluns passat. Aquesta tempesta va donar importants registres de pluja a l’est del Berguedà.