Cap de setmana sense pluja. Fred als matins i tardes més agradables

267

Canvi molt important de temps el que hem tingut avui. Les pluges ens han afectat al llarg del dia, amb intermitències, i les temperatures han patit una davallada espectacular. De fet les temperatures a primera hora de la tarda han estat entre 14 i 17ºC més baixes que les d’ahir a la mateixa hora. Un exemple, ahir la temperatura a les 16:00h al Serrat de Castellnou era de 28.5ºC i avui a les 16:00 era de 10.5ºC. Tot seguit repassem els registres de pluja més destacables de la jornada: Súria 43 mm, Sallent 40 mm, Santpedor 38.5 mm, el Serrat de Castellnou 34 mm, Sant Fruitós 28 mm i Manresa 26 mm. Al sud del Bages també hi ha plogut, però les quantitats han estat un xic inferiors, d’entre 15 i 20 mm en general.

De cara a demà esperem un dia molt fresc de bon matí, de plena tardor, amb valors de 6 a 8ºC a la major part de la comarca i amb un cel que presentarà alguns núvols de tipus baix. El sol s’imposarà de cara al migdia i la tarda amb unes temperatures màximes que es recuperaran clarament respecte avui (màximes de 17 a 19ºC sovintejaran). Per diumenge esperem un matí molt fresc novament i amb alguns núvols prims, però amb una tarda que transcorrerà assolellada i amb temperatures màximes amb clar ascens, màximes de 20 a 23ºC.

Foto: Potent núvol de tempesta formant-se ahir a la tarda sobre Montserrat. Preludi del radical canvi de temps que hem tingut avui. La pluja ha caigut molt bé, sense estridències. Els boscos i els camps ho agrairan de ben segur.