Les temperatures ahir es van disparar a gran part de la Catalunya central, els valors més alts es van enfilar fins els 26.5ºC de Manresa i el Pont de Vilomara, els 26ºC de Súria i els 25ºC de Santpedor. Per avui esperem de nou temperatures molt suaus però no pujaran tant com ahir, i es mouran entre els 21 i els 23ºC de màxima i el cel es mostrarà molt net de núvols.

De cara a demà dissabte els núvols prims tindran més protagonisme i enteranyinaran el cel, tot i això el sol predominarà al llarg de la jornada. Les temperatures matinals es situaran entre els 4 i els 6ºC i les màximes a primera hora de la tarda es situaran entre els 21 i els 23ºC novament.

Diumenge les temperatures ja quedaran més frenades, les màximes no pujaran dels 20ºC i els núvols augmentaran clarament a la tarda i el vespre, preludi de l’important canvi de temps que ens afectarà la matinada de diumenge a dilluns. Les pluges ens podrien afectar de matinada i al matí de dilluns, amb una importantíssima caiguda dels termòmetres. Sembla que els valors màxims no pujarien dels 11 o 12ºC a tot estirar entre dilluns i dimarts. Estem parlant d’una baixada en hores diürnes de 10 a 15ºC respecte ahir dijous.

Foto: cella de boira ahir a prop de Callús.