Cap de setmana molt fred, de ple hivern

100

Ens hem llevat novament amb glaçades generalitzades aquest matí, temperatures mínimes que s’han situat entre els -1 i els -3ºC i de matinada els núvols ens han anat envaint de nord a sud, de fet s’han observat alguns flocs de neu en diferents punts de la comarca aquest migdia per sobre dels 400m d’alçada.

Al llarg de la tarda aquests núvols tenen tendència a anar marxant deixant pas a una nit i matinada pròximes de cru hivern amb temperatures demà al matí d’entre els -3 i els -6ºC a molts indrets del Bages. El cel es mantindrà força net de núvols a primera hora de dissabte però cap al migdia i la tarda bandes de núvols mitgencs apareixeran d’est a oest i de nord a sud deixant un cel enteranyinat i unes temperatures màximes molt baixes, d’entre 4 i 6ºC a tot estirar. El vent de nord i nord-oest es deixarà sentir amb ganes al migdia i a la tarda amb ràfegues d’entre 40 i 50 km/h aportant una sensació de fredor molt marcada.

Diumenge al matí ambient gèlid a primera hora amb temperatures d’entre -4 i -6ºC al Pla de Bages amb força sol i amb un vent que ja haurà anat clarament a la baixa la nit de dissabte a diumenge. Diumenge esperem que sigui assolellat i amb unes temperatures màximes una mica més altes, movent-se entre els 6 i els 8ºC.

Foto: impressionant halo fotografiat pel company Jordi Govern el passat dimecres des delpic de Montmalús, Andorra.