Les nits estan tornarant a ser fredes, una entrada d’aire fred en capes altes està fent que tinguem temperatures nocturnes força baixes i les mínimes baixen amb ganes. Destaquem algunes temperatures mínimes d’avui: -4.0ºC a Sant Salvador de Guardiola, Súria -3.0ºC, -2.0ºC al Serrat de Castellnou i a Sallent, -1ºC a Santpedor i 0ºC a Manresa. Avui el sol serà el gran protagonista i les temperatures màximes se situaran entre les 8 i els 10ºC a la comarca. L’absència de vent farà que la bonança al sol sigui notable.

De cara al cap de setmana esperem nits força fredes amb valors mínims que es mouran entre els -2 i els -4ºC als llocs més freds i enclotats. Els sol serà el protagonista tant dissabte com diumenge, tot i que de cara a la tarda de diumenge els núvols augmentaran clarament i les temperatures començaran a davallar. Les temperatures diürnes es mouran entre els 9 i els 11 o 12ºC als punts més càlids de la comarca.

A partir de dilluns s’embolica la troca. Un important canvi de temps s’aproxima. Dilluns a la tarda pot començar a ploure feblement i de cara a la nit de dilluns a dimarts la neu sembla que afectaria gran part de la Catalunya central, afectant dimarts tant el Bages com el Moianès amb temperatures diürnes molt fredes que amb prou feines superarien els 1 o 2ºC. Ho seguirem ja que la situació es presenta molt complexa.

Foto: D’esquerra a dreta: Port del Compte, Torre del Moro (Castellnou de Bages), Serra del Verd i Ensija, Cadí i per últim el Pedraforca. Vistos dimecres des de la urbanització de La Figuerola (Castellnou de Bages)