Cap de setmana amb temperatures més suaus, sense glaçades. Migdies amb bonança

141

Ens hem llevat amb un cel ben cobert primer per núvols baixos i després s’han espessit més a totes les capes a causa del pas d’un dèbil front que ha deixat alguns plugims a la comarca acumulant algunes dècimes de litre. De cara al migdia les clarianes guanyaran terreny tot i que tindrem alguns núvols prims en forma de tels. Les temperatures màximes es mouran entre els 8 i els 10ºC.

De cara al cap de setmana esperem núvols baixos pels matins que s’esvairan ràpidament, tan dissabte com diumenge. Així i tot els núvols alts i mitgencs enterenyinaran el cel però això no impedirà que el sol llueixi. Notarem una clara pujada de les temperatures tan en les màximes com en les mínimes i d’aquesta manera a primera hora de la tarda es poden assolir els 12 a 14ºC a gran part del Bages. Les mínimes se situaran entre els 2 i els 4ºC.

De cara al primer dia de 2018 esperem una baixada clara del mercuri tot i que el sol sembla que s’impossarà.

Foto: Núvol lenticular fotografiat ahir des del Serrat de Castellnou. El fort vent en capes mitjanes i altes de l’atmosfera afavoreix l’aparició d’aquests peculiars núvols.