Ens hem llevat amb un ambient molt humit i amb una boira força densa. Les temperatures mínimes avui s’han situat de la següent manera: Súria -1.0ºC, Sallent-1.0ºC, Santpedor 0.5ºC també a Manresa 0.5ºC, 1.0ºC a Sant Fruitós i 2.5ºC al Serrat de Castellnou. La inversió tèrmica està provocant temperatures més altes a quanta més alçada, i les glaçades s’estan mantenint al Pla, a baixa alçada. Fenomen que succeïx molt freqüentment a l’hivern en temps d’anticicló.

Per avui esperem que la boira alta ens afecti fins a migdia, deixant una temperatura baixa i una alta humitat. A partir de llavors els sol s’imposarà i les temperatures pujaran fins als 8 a 10ºC a la major part del Bages. El vent es mantindrà en calma. Per demà repetició de la jugada, les boires ens afectaran de bon matí i molt probablement ens afectin fins a migdia, a partir de llavors s’esvairan deixant pas a una tarda assolellada i força suau, els valors màxims es mourien entre els 10 i els 12ºC. A la tarda tindrem alguns núvols prims que enlleganyaran el cel.

El dia de Nadal l’esperem amb temperatures matinals d’entre 0 i 2ºC i amb força núvols baixos, sobretot a partir de mitja tarda. Les temperatures diürnes seran força benignes, movent-se entre els 9 i els 11ºC. El dia de Sant Esteve serà força ennuvolat i amb temperatures sense massa canvis. Hem de destacar la forta ventada que podem tenir de cara a dimecres, ho seguirem!

Que passeu molt bon Nadal

 

Foto: raigs crepusculars des del Serrat de Castellnou. Juliol 2017