Aquesta passada matinada s’han produït pluges minses a la comarca coincidint amb el pas d’un front, quantitats que amb prou feines han superat els 2mm però que ens han sorprès, sincerament. El vent de ponent ha anat bufant al llarg del dia mantenint les temperatures força altes, màximes de 12 a 14ºC a la major part del Bages i el cel ha quedat força net de núvols. Esperem que de cara al vespre el vent encalmi i les temperatures es desplomin, demà les glaçades tornaran a afectar àmpliament la comarca amb valors d’entre -1 i -3ºC al Pla de Bages coincidint amb una glopada d’aire fred que ens començarà a afectar de cara a última hora de la tarda, sense efectes pel que fa a precipitacions a la nostra comarca, però que sí que produirà ruixats en forma de neu al Pirineu amb una cota baixant dràsticament situant-se per sobre dels 800 m tan sols aquest vespre.

De cara a demà glaçades com dèiem al Bages sense massa núvols al cel, a primera hora sí que podem tenir alguns núvols baixos que desapareixeran ràpidament deixant pas a un migdia i una tarda ben assolellats amb temperatures màximes més frenades que avui i que es mouran entre els 7 i els 10ºC. Per diumenge predominarà el panorama molt fred de bon matí amb glaçades generalitzades i amb valors movent-se a primera hora entre els -2 i els -5ºC a la comarca. El sol serà el protagonista al llarg del matí i migdia, però a partir de llavors els núvols alts guanyaran protagonisme enlleganyant el cel, sense més conseqüències. Màximes entre els 7 i els 9ºC.

Foto: Cel rogent des de Manresa amb la Seu en segon terme aquest passat dimecres. Cel rogent pluja o vent…..en aquest cas, vent.