Cap de colla de l’arròs: “He viscut la festa des que vaig néixer”

110
Festa de l'arròs de Sant Fruitós de Bages 2015

Unes 18 colles escalfen motors pel concurs de paelles, mentre la colla de l’arròs prepara des de fa dies les 3.200 racions pel diumenge a la festa de l’arròs de Sant Fruitós de Bages.

El reconvertit dinar dels pobres, serà el gran protagonista aquest cap de setmana amb 4 paelles més. A més, hi haurà el mercat d’entitats, el 42è concurs de pintura ràpida i un espectacle de carrer. Consulta les novetats aquí.

D’origen medieval, tot i que no tenim coneixement del seu naixement concret. En el s. XIX s’anomenava “La sopa de pobres” per tractar-se d’una menja més aquosa. No és fins a principis del s. XX que es fa referència a menjar o arròs dels pobles i els anys quaranta s’anomena la festa com a “Dia de l’Arròs” o “Arròs de Carnaval”. Al final dels anys cinquanta la denominació ja s’adapta popularment al nom que s’ha conservat fins als nostres dies: Festa de l’Arròs.

Hem parlat amb el cap de colla, Genís Noguera, que ens ha explicat com es preparen per cuinar per tantes persones i fins i tot ha bromejat sobre cuinar o no amb arròs bomba, seguint la broma de la vinyeta de Montpeità. També hem parlat amb Jaume Plans i Dani Giner, organitzadors del 7d’arros. Plans, a més, organitza el +KVi que enguany arriba a la 3a edició amb enòlegs de renom.

Festa de l’arròs, Sant Fruitós de Bages 2015.