Matí força fred novament a la comarca, les nits serenes i l’anticicló estan deixant mínimes fredes i migdies molt agradables. Algun valors d’aquest matí a les 07:00: Súria 0ºC, Sallent i Sant Fruitós 1ºC, Santpedor 2ºC i Manresa i el Serrat de Castellnou 3ºC, en el cas de Castellnou és on s’observa amb més clarament la inversió tèrmica*. Per avui esperem un temps molt assolellat i unes temperatures al migdia i primera hora de la tarda entre els 15 i els 17ºC a gran part de la comarca.

Per demà divendres, de nou temperatures fredes al matí, a partir del migdia la nuvulositat augmentarà des de ponent i a la tarda pot quedar un cel força tapat. Les màximes quedarien lleugerament més baixes que les d’avui.

De cara al cap de setmana esperem força núvols al cel i temperatures clarament més baixes al migdia amb un ambient rúfol. D’altre banda, a causa dels núvols, les temperatures mínimes seran més altes. Hem d’estar atents a partir d’última hora de diumenge, i és que els mapes apunten a pluges entre dilluns i dijous. El temps sembla que es podria inestabilitzar clarament, ho anirem seguint!

*En temps anticiclònic l’aire fred queda estancat a baixa alçada amb valors aquests dies al voltant dels -1 a 0ºC,  i en canvi a partir de la cota 450-500m la temperatura és clarament positiva. En temps ennuvolat o inestable aquest factor desapareix…i la temperatura baixa quan guanyem alçada.

Exemple: a la foto presa fa un dies des del Serrat de Castellnou s’observa clarament una situació d’inversió tèrmica. Al fons, al Pla, s’observa un ambient tèrbol (amb un ambient més humid i fred) en canvi, per sobre aire clarament més sec i càlid.