Canviar el nom de la Plaça Sant Antoni Maria Claret i destinar 6.000€ a l’atenció de refugiats sirians, algunes de les propostes que es votaran demà a la 3a AMO

157
AMO novembre 2016
AMO novembre 2016

Arriba la tercera Assemblea Municipal Oberta (AMO) de Sallent, demà dimecres 30 de novembre a les 20h a la Sala Joan Vilà i Valentí, amb 5 noves propostes pel poble, algunes d’elles trencadores. La primera de la llista ha desfermat la polèmica abans fins i tot de ser debatuda en assemblea: fer un referèndum per canviar el nom de la plaça Sant Antoni Maria Claret per ‘Plaça dels Arbres’, utilitzat antigament per referir-s’hi. Promotors i detractors de la proposta, que es presenta des de l’Ateneu Rocaus, han fet bullir la xarxa aquests dies. Uns critiquen el nomenclàtor religiós i el volen canviar, i altres consideren que hi ha coses més importants en què centrar-se i fer referèndums.

Destinar una partida de cooperació de l’ajuntament, de 6.000€, a col·laborar amb el projecte ‘Comunitat EKO’ -que ajuda els refugiats sirians encallats a Grècia-, cedir espais a grups artístics als carrers cèntrics de Sallent per les Enramades, i baixar la taxa per prestar serveis al pavelló municipal; són les altres propostes que es votaran a la AMO. A més, es debatrà i votarà una cinquena proposta per què les resolucions aprovades a la AMO s’aprovin definitivament a través d’un referèndum vinculant, i no del ple municipal com fins ara.

Avui 29 de novembre és l’últim dia per inscriure’s a la AMO, i des de l’ajuntament i les entitats s’anima a tothom a fer-ho i participar-hi. La idea és arribar, almenys, al mínim de 57 persones (1% de la població per sobre dels 16 anys) que imposa el reglament. I és que tot i que en la primera AMO, celebrada al mes de gener, es van reunir fins a 70 persones, en la segona, al juny, van ser només 44, molt per sota del llindar de 57. Una segona convocatòria seguida sense arribar als mínims de participació que marquen els estatuts podria comportar, estatuts en mà, la dissolució de la AMO.

Consulta aquí l’ordre del dia i les diferents propostes que es posaran a debat a la 3a AMO.