Canvi de temps important demà a la nit

164

Després d’un divendres i un dissabte molt inestables vàrem gaudir ahir d’una Diada amb ambient molt assolellat i càlid, amb unes temperatures màximes que es van enfilar fins els 31ºC a gran part del Pla de Bages.

Per avui esperem un temps novament assolellat, amb alguns núvols mitgencs al cel i temperatures màximes al voltant dels 30 o 31ºC a gran part del Bages. Les nuvolades es desenvoluparan cap al sector del Pirineu i Prepirineu, amb alguna tempesta cap a aquestes zones, però avui sembla que quedaríem al marge. És de cara a demà que el temps ha de canviar de forma important, tot i així tindrem força sol durant tota la jornada, novament amb núvols alts i mitgencs que seran el preludi de l’important canvi de temps. Les temperatures demà ja no pujaran tant, i les màximes es mouran entre els 28 i els 30ºC. De cara al vespre i nit un front fred s’acostarà des de ponent, i ja entrada la nit i matinada de dimarts a dimecres podem tenir xàfecs i tempestes, que poden ser fortes.

El temps no acabarà de fer net durant la jornada de dimecres, i creixeran les nuvolades, sobretot cap a l’est de la comarca, amb alguns xàfecs ben possibles, molt irregulars. Notarem un canvi brusc de temperatura, ja que les temperatures màximes amb prou feines superaran els 23 o 24ºC. De cara a dijous el temps es tornaria més estable, i les temperatures mínimes baixarien de manera molt clara, amb valors de 9 a 12ºC, i les màximes al voltant dels 20 a 22ºC. Ho anirem seguint!

Foto: Tempesta dissabte passat des de Santpedor.