Canvi d’ubicació d’un col·legi electoral, i més 27s en clau santpedorenca

719

Atenció tots aquells que voteu a la Capella de Sant Andreu quan hi ha eleccions de qualsevol tipus. El 27 de setembre no podreu votar allà. L’ajuntament de Santpedor ha decidit canviar l’ubicació del col·legi electoral de la Capella i reubicar-lo al Casal de Sant Josep, que ara és Aula Socio-Educativa. L’edifici, recordem, és al carrer Monjo 35. El motiu del canvi d’ubicació és la coincidència de les eleccions autonòmiques amb la Fira de Sant Miquel. L’activitat prevista per la fira, especialment a la Plaça Gran, on hi ha la Capella de Sant Andreu, ha obligat l’ajuntament a prendre la precaució de canviar el col·legi electoral de lloc per evitar molèsties a la gent el dia de les eleccions quan vagin a votar.

Eleccions, les del 27s, que tenim a tocar. Només set dies ens separen d’unes eleccions trascendentals pel país. Totes les enquestes apunten a una alta participació de la societat catalana en aquests comics. En les anteriors autonòmiques la xifra es va enfilar fins al 68% de participació a Catalunya. A Santpedor, però, amb un cens electoral de gairebé 5.700 persones, vam anar encara més enllà: fins a un 75% de santpedorencs van votar-hi, set punts per sobre de la mitjana del país.

Aleshores, els santpedorencs van fer confiança en massa, amb un 45% dels vots, a una Convergència i Unió històrica, que liderada per Artur Mas, incloïa per primera vegada la independència al seu programa. Esquerra Republicana va ser la segona opció dels santpedorencs, un 20% van votar la llista encapçalada per Oriol Junqueras. En tercer lloc el PSC s’enduia un 8% dels vots, el PP un 6%, Iniciativa també un 6% i Ciutadans i la CUP un 4% cadascú.

Enguany les eleccions presenten un panorama molt diferenciat respecte al 2012, amb la irrupció de confluències com Junts pel Sí o Catalunya Sí que es Pot. Amb tot, estigueu atents al portal de Ràdio Santpedor ‘santpedor.net’, si voleu ser els primers a conèixer els resultats locals del 27s pel què fa al poble.

I si parlem de Santpedor i del 27s no podem passar per alt el protagonisme d’un santpedorenc il·lustre com a membre de la llista d’un dels partits que es presenta a les eleccions. Parlem, és clar, de Josep Guardiola, ex jugador i entrenador del Barça, ara al Bayern de Munich. Guardiola ha pres part de forma molt activa en aquesta campanya per la llista de Junts pel Sí, tot i ocupar l’últim i simbòlic lloc a la llista per Barcelona de la confluència. Sense anar més lluny, l’entrenador del Bayern de Múnich és un dels actors principals del vídeo electoral de Junts pel Sí. A més, ha participat activament a les xarxes i també a través de videoconferències al llarg de tota la campanya.