Canvi de temps

69

Iniciem el dilluns amb suavitat i algunes bandes de núvols preludi d’un canvi de temps que ens arriba avui. De moment aquest matí calma, però s’anirà tapant a poc a poc al llarg del dia i serà a darreres hores, durant el vespre i nit quan una línia de xàfecs es desplaçarà d’oest a est i deixarà precipitacions que podran afectar qualsevol punt de la Catalunya Central. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya té activat un avís per intensitat de pluja al Solsonès i Bages. No esperem grans quantitats, serà un front que passarà ràpidament, però localment podrà descarregar amb forta intensitat i anar acompanyat de tempesta. Precaució! Amb tot, la temperatura es quedarà molt frenada i les màximes voltaran els 26/27ºC en general. Per tant, ambient gens càlid.

Demà dimarts canvi radical. Els núvols marxaran ràpidament i deixaran pas a una jornada que serà assolellada i tranquil·la, tret d’alguns núvols residuals durant les primeres hores del dia. Tot plegat, el termòmetre anirà cap amunt i ho notarem amb les màximes, que s’enfilaran fins a tocar els 30ºC durant les hores centrals del dia.

I de cara als pròxims dies, poques novetats. L’anticicló es tornarà a consolidar i ens farà parlar d’un temps estable, amb sol i una temperatura que de moment es quedarà al voltant de la mitjana; calor però molt controlada per ser finals de Juny.