Bona tarda, hem tingut uns dies molt tranquils amb un fort contrast de temperatures entre el dia i la nit i absència total de núvols, excepte als matins que hem tingut alguns bancs de boira. Tot això canviarà dràsticament a partir de demà dissabte. Anem a pams, aquesta tarda el cel s’està ennuvolant de cirrus i cirroestrats, núvols que presagien un canvi de temps important. Demà al matí ens llevarem amb el cel cobert i creiem que les pluges s’iniciaran a mig matí i poden caure al llarg de tota la jornada puntualment amb tempesta. Les temperatures baixaran durant la jornada donant-se les temperatures mínimes al final del dia tot situant-se entre els 6 i els 8ºC a la comarca.

De cara a diumenge la formació d’una baixa enfront de la costa tarragonina pot tornar a complicar-nos el temps amb xàfecs i un ambient fred fins i tot durant el migdia i la tarda amb temperatures màximes que amb prou feines superaran els 11 o 12ºC. La neu pot caure amb ganes al vespre cap al Pirineu, Prepirineu i Montseny en cotes baixes per l’època (1000 a 1200 m) i fins i tot al sud-oest català (cap a les Muntanyes de Prades i els Ports de Tortosa-Beseit) la cota pot ser més baixa, entorn dels 600 o 700 m diumenge al matí. Per dilluns el temps es mostrarà menys inestable i el fred serà el gran dominador amb temperatures matinals que poden baixar fins als 2 o 3ºC de mínima. Ho seguirem!

Foto: xàfec amb tempesta fotografiat des de Santpedor. A la foto s’hi observa un llamp impactant a prop de la urbanització Urbisol (Artés).