Canvi brusc meteorològic

147

DAVID COMAS. Canvi brusc meteorològic. Així podríem resumir la situació meteorològica que ens depara el cap de setmana. Una massa força freda i humida d’origen atlàntic ens abraçarà, tot formant una baixa depressionària ben potent i centrada a Catalunya amb unes pressions al seu nucli de 988-990 milibars.

Això es pot traduïr en una situació de pluges generals a partir de la pròxima matinada, amb una cota de neu que podria situar-se entre els 800 i els 900m d’alçada a la Catalunya central al llarg del matí. Sembla que demà al migdia i primera hora de la tarda podríem tenir un parèntesis sense pluges.

De cara a la tarda, es podrien formar algunes tronades ja que tindrem el nucli de la depressió just a sobre.

Les tronades possiblement deixaran anar alguna tempesta moderada amb una cota de neu que, puntualment i en moment de xàfec, es podria situar al voltant dels 400 a 500m.

Aquest temps inestable es pot allargar fins diumenge al matí. Per tant, situació de pluges i neu en zones altes de la Catalunya central, que poden deixar entre 20 i 40 litres per metre quadrat de pluja i neu en zones com Montserrat, Sant Llorenç del Munt, zones altes del Moianès i Castelltallat.

Fotografia: “Cel rogent, pluja o vent”