Dos polítics de Sant Fruitós de Bages són candidats a les generals del 28A, Mercè Casals i Tomàs Casero

144
Mercè Casals (nº 14 Junts per Catalunya) i Tomàs Casero (nº 18 PSC)
Mercè Casals (nº 14 Junts per Catalunya) i Tomàs Casero (nº 18 PSC)

Casals és la número 14 a la llista de Barcelona de Junts per Catalunya i Casero és el 18è de la llista del PSC

Les eleccions generals d’aquest diumenge comptaran amb representació santfruitosenca a les llistes de dos dels partits que es presenten als comicis. L’actual portaveu de CiU a l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, Mercè Casals, va a la llista de Junts per Catalunya per Barcelona. Tomàs Casero, regidor a l’equip de govern de l’Ajuntament, a la del PSC.

Mercè Casals és la candidata número 14 de Junts per Catalunya a la llista de Barcelona pel Congrés dels Diputats. La santfruitosenca ha explicat a Ona Bages que va ser l’única candidata que es va presentar a les primàries, però que igualment va rebre el suport del seu partit. “Tota la gent que va assistir a l’assamblea van donar la seva conformitat i em van agraïr moltissim el gest. És un gest de donar suport, anar de número 14, no sabem quants ens treurem, és evident que 14 és pràcticament impossible. En moments complicats com ara, creiem que s’hi ha de ser”.

L’altre candidat santfruitosenc que es troba a una de les llistes de Barcelona pel Congrés és Tomàs Casero, en aquest cas pel PSC. L’actual regidor del PSC Sant Fruitós a l’equip de govern serà el número 18 a les generals i ha explicat a Ona Bages com li va sorgir l’oportunitat. “L’oportunitat em va venir donada, ja que les eleccions es van convocar una mica a correcuita, com tothom sap, pel tema de no poder aprovar els pressupostos. Llavors vam fer les assemblees pertinents dins de la federació, i els companys i companyes van creure que podia ser jo el candidat que representés a les comarques de Bages, Berguedà, Solsonès i Moianès”.

Perquè entressin al Congrés dels Diputats, en el cas de Casals, Junts per Catalunya hauria de sumar 14 diputats. Pel que fa al PSC n’haurien de ser mínim 18. En les passades eleccions, a la circumscripció electoral de Barcelona van sorgir 31 diputats.