Calor per a dies

100

Comencem el dimarts amb suavitat i bandes de núvols alts poc significatius, que ens aniran creuant al llarg del dia. Serà a la tarda quan la nuvolositat seria més compacta al sector nord i fins i tot no es descarta alguna gotellada o ruixat local al nord del Solsonès. Tot plegat, anirà acompanyat d’un ambient càlid durant les hores centrals del dia; les màximes es mouran entre els 34 i 37ºC. En aquest sentit, tenim activat un avís per Calor a la comarca del Solsonès.

Demà dimecres, temps força tranquil. Matí amb domini del sol arreu i tarda amb algunes nuvolades d’evolució, que fins i tot podrien deixar algun xàfec al Moianès; en principi poca cosa. Amb tot, la temperatura encara pujarà més amb valors màxims superant els 35ºC a més punts. Demà el Servei Meteorològic de Catalunya també activa els avisos de Calor al Bages i Moianès.

De cara als pròxims dies, atenció dijous i divendres perquè els termòmetres arribaran al seu màxim i l’ambient serà tòrrid a tota la Catalunya Central. Algunes màximes podrien fregar els 40ºC, però es superaran la barrera dels 35 a molts punts, considerant-se una onada de calor. A partir del cap de setmana, la calor afluixaria una mica, però en cap cas s’espera una gran baixada. Tot plegat, amb domini del sol i poques perspectives de pluges.