Calor molt forta avui, dissabte insegur i menys tòrrid. Diumenge pocs núvols

252

Ahir les temperatures es van disparar de valent tot i el cel força ennuvolat que vam tenir. Les màximes es van moure entre els 35 i els 38ºC a gran part de la comarca. Per avui esperem un dia de nou molt càlid amb temperatures màximes d’entre 36 i 38ºC. A la tarda el vent de sud-est pot bufar amb certes ganes, molt de compte, ja que el risc d’incendi és elevat. El cel es mostrarà força lletós, poc blau, a causa de la massa d’aire càlida i portadora de partícules de pols que emergeix des del nord d’Àfrica.

De cara a demà dissabte s’espera un dia amb més núvols i amb temperatures que no pujaran tant com avui a migdia, valors d’entre 31 i 33ºC de màxima. A migdia es pot escapar alguna gota acompanyada de fang, i a la tarda les nuvolades poden créixer amb més força amb la possibilitat d’algun xàfec preferentment a l’oest de la comarca. La matinada de dissabte a diumenge podríem tenir alguna llampegada a la comarca però sembla que acumulant ben poca quantitat de pluja.

Per diumenge el temps serà més assolellat i amb temperatures màximes que es mouran entre els 29 i els 32ºC. El vent de ponent pot bufar amb entre feble i moderat a la tarda fent baixar la humitat. Precaució en boscos i conreus!

Foto: posta de sol encesa dissabte passat des de Segur de Calafell