Calor més intensa a partir de dimecres

146
dig

La intensa calor sembla que tornarà a ser notícia els pròxims dies després d’un cap de setmana assolellat i amb temperatures encara per sobre del que tocaria per l’època però no tan extremes com dijous i divendres passat.

La nit ha estat una mica més de bon dormir (mínimes d’entre 15 i 17ºC a la comarca). Esperem un dia assolellat i càlid, amb valors que se situaran entre els 31 i els 33ºC de temperatura màxima. De nou a última hora de la tarda el vent del sud pot bufar al Pla de Bages.

De cara a dimarts el temps serà assolellat al matí, a diferència d’avui demà a la tarda les nuvolades poden crèixer amb força cap al Berguedà i el Solsonès. A última hora de la tarda i al vespre pot caure alguna gotellada al nord de la comarca, poca cosa. Les temperatures no experimentaran grans canvis, en tot cas les màximes poden pujar 1 o 2ºC. Dimecres la calor augmentarà i a la tarda les nuvolades tornaran a créixer amb força amb la possibilitat d’alguna llampegada de cara a la nit i matinada, en principi sense pluja.

Foto: Núvol de tempesta cap al Berguedà vist divendres des de Sant Salvador de Guardiola. El xàfec va descarregar cap als Rasos de Peguera.