Calor més a ratlla

117

Aquest dimecres torna a ser una jornada càlida per l’època, amb termòmetres que s’enfilaran, de nou, per sobre dels 25ºC. El sol continuarà dominant tot i que es combina amb bandes de núvols prims que deixaran el cel més enterbolit durant la tarda i el vespre.

Demà, divendres i dissabte es mantindrà l’estabilitat, amb el sol com a protagonista però, altre cop, emblanquinat en molts casos per núvols prims. La temperatura anirà reculant lentament i les màximes es mouran més aviat al voltant dels 25ºC que no pas dels 30ºC. Tot i això, l’ambient seguirà càlid, més propi del juny que no pas de començaments de maig.

Diumenge sembla que deixarem enrere aquest estiu avançat. Es va confirmant que arribarà un canvi radical de temps i hi haurà ruixats i tempestes, localment de forta intensitat, sobretot durant la tarda. La presència de més núvols, precipitacions i l’acostament d’una massa d’aire més fred procedent de l’Atlàntic i del nord d’Europa farà caure els termòmetres entre 8 i 10ºC respecte a dissabte, de manera que l’ambient serà sensiblement més fresc. Si ja heu fet el canvi d’armari, aneu pensant a recuperar alguna peça més d’abrigar que us farà falta la setmana que ve.