Calor a la baixa, xàfecs puntuals demà al matí i possibilitat de tempesta dimecres

123

Hem passat una setmana molt càlida, tòrrida, amb temperatures que s’han enfilat fins als 38 a 40ºC. Aquest ambient tan càlid acompanyat d’un dèficit de pluja acumulat important fa que el risc d’incendi sigui molt elevat com malauradament hem pogut comprovar aquests últims dies. Tot i així la calor extrema ha afluixat aquest cap de setmana i la humitat ha pujat, sense dubte una molt bona notícia.

Per avui esperem que els núvols baixos ens acompanyin fins a mig matí però a partir de llavors el temps assolellat acabarà predominant amb unes temperatures màximes que es mouran entre els 30 i els 33ºC a la comarca. El vent del sud bufarà a la tarda a la part central i sud de la comarca amb un augment dels núvols.

De cara a demà la inestabilitat augmentarà al matí i de fet podem tenir algun petit xàfec entre el matí i el migdia o primera hora de la tarda preferentment. Les màximes es mouran entre els 32 i els 34ºC i a la tarda bufarà vent de l’oest entre feble i moderat. Les temperatures tindran tendència a baixar a partir d’última hora de la tarda. De cara a dimecres podríem tenir un episodi de tempestes, ho seguirem!